Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Barokkiorkesteri Amore Barocco

Ajankohtaista!

Musiikkia

Passacaille - Lully nauhoitettu 25.10.2015

Telemann - TWV 44-43 nauhoitettu 29.5.2022


 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Amore Barocco -orkesteri syntyi vuosittaisen Helsingin vanhan musiikin seura ry:n kesäkurssin jättämän kaipuun innoittamana. Monilla meistä oli tunne, että yksi viikko yhteismusisointia barokkiorkesterissa kesällä ei riitä! Halusimme myös talvisin soittaa yhdessä ja nimenomaan barokkia. Niinpä perustimme orkesterin syksyllä 2014 rakkaudesta musiikkiin, yhdessä soittamiseen ja barokkiin.

Barokkiorkesterissamme soittaa soittotaustaltaan erilaisia musiikin harrastajia ja ammattilaisia. Tarkoituksemme  on edistää aikuisten matalan kynnyksen yhteismusisointiharrastusta. Haluamme karistaa ennakkoluuloja sen suhteen ketkä voivat soittaa ja nousta esiintymislavalle. Orkesterissamme  jokaisen on mahdollisuus tavata tasavertaisena harrastajamuusikkona hyvinkin erilaisia ihmisiä, tutustua uusiin musiikilajeihin sekä tapoihin oppia musiikin tulkintaa.

Orkesteriin kuuluu viuluja, alttoviuluja, luuttuja, keorbeja, barokkioboeita, nokkahuiluja, sello, cembalo, basso. Osalla soittajista on periodin mukaiset soittimet, osalla modernit. Harjoittelemme viikottain Helsingin Oulunkylässä. Soitamme barokin ajan musiikkia nykyisestä valtavirrasta poikkeavassa vireessä (415 Hz) ja kunnioitamme aikakaudelle tyypillisiä ilmaisutapoja. Orkesterimme harjoittelee viikoittain ja ottaa myös oppitunteja barokkimusiikkiin erikoistuneilta eturivin taiteilijoilta.

 Annamme ilomielin lisätietoa, ota yhteyttä niin jutellaan.

Haluatko mukaan soittamaan? 

Parasta on kun saa yhdessä muiden kanssa ja vieläpä itseään taitavampien muusikoiden kanssa. Onpa kyseessä aloittelija tai pitkälle edistynyt harrastaja tai ammattilainen, uskomme että tämä sääntö pitää paikkansa.Jos kiinnostuit, katso lisätietoja sivulta Uudet soittajat.

Tule kuuntelemaan meitä! 

Konsertoimme muutaman kerran vuodessa. Löydät tapahtumat konserttikalenteristamme.

Tilaa meidät soittamaan tilaisuuteesi!

Voit myös tilata meidät soittamaan tilaisuuteesi. Tee keikkatilaus sivultamme  tai ota yhteyttä.

Yhteistyökumppanimme

  • ViuluVei. Amore Baroccon perustajajäseniin kuuluu Anna-Mari Ablouh joka  antaa  yksityisopetusta niin orkesterilaisille kuin muillekin halukkaille.   Katso lisätietoja www.viuluvei.com

  •  FiBo Collegium.   Amore Barocco on tehnyt alusta asti säännöllistä yhteistyötä FiBo Collegiumin kanssa. Ostamme heiltä opetusta orkesterille ja osallistumme mahdollisuuksien mukaan tapahtumiin. http://fibo.fi