Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vanhan musiikin kesäkurssi

Helsingin Vanhan Musiikin Seura järjestää vuosittain Vanhan musiikin kesäkurssin. Tapahtuma kerää yhteen vanhasta musiikista kiinnostuneita ympäri Suomea ja kauempaakin. 

Kurssilaiset saavat  yksityistunteja omassa instrumentissaan ja  yhteistunteja oppiaineesta riiippuen. Kaikille halukkaille tarjotaan opetusta kamariyhtyeissä. Lisäksi kurssilla on  neljä kaikille avointa kokoonpanoa: keskiaikayhtye, renessanssiorkesteri, barokkiorkesteri ja kuoro.

Yksityisopetusta on tarjolla yhdessä instrumentissa, mutta mikäli haluat, voit soittaa muita instrumentteja yhtyeissä ja orkestereissa. Ilmoittautumislomakkeelle kannattaakin laittaa kokoonpano-, aikakausi- ja ohjelmistotoiveita. Varsinkin, jos olet ensikertalainen kurssilla, tiedot soittotaustastastasi ja mukanasi tuomista soittimista ja niiden viritystasoista ovat ensiarvoisen tärkeitä. 

Kurssilla ei ole varsinaisia tasovaatimuksia. Voit tulla tutustumaan uuteen soittimeen tai hiomaan taitojasi tutulla soittimella.  Kurssiohjelma räätälöidään tasosta riippumatta  sopimaan osallistujille.

Vuoden 2024 kesäkurssi järjestetään ma 22.7. - su 28.7 Oriveden kampuksella. 

Kurssilla on tarjolla opetusta  seuraavissa oppiaineissa:

 • Barokkiviulu, barokkiorkesteri / Terhi Mali, Anna Pohjola
 • Cembalo / Elina Mustonen
 • Laulu, kuoro / Veikko Kiiver
 • Luuttu (mm. renessanssi- ja barokkiluuttu, teorbi) / Niklas Mellberg
 • Nokkahuilu / Pekka Silén, Janek Öller ( keskiaikaryhmä)
 • Renessanssin ruokolehtipuhaltimet (pommeri, dulcian, krumhorn), renessanssiorkesteri/ Bernhard Stilz

Lisätietoja kurssin opettajista...

Sinulla ei  välttämättä tarvitse olla omaa soitinta, vaan voit saada soittimen lainaksi. Voit osallistua kurssille vaikka et soittaisi mitään kurssiohjelmassa mainituista soittimista. Kysy mahdollisuuksista kurssin järjestäjiltä.

Kurssimaksu

Kurssimaksu kattaa opetuksen, ruokailun ja majoituksen, ja riippuu majoitusvaihtoehdosta. Ruokailu sisältää aamiaisen, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen.  Kampuksen tilat mahdollistavat omatoimisen iltaruokailun ja ruokakaupat ovat lähellä.  Jos et halua majoittua Kampuksella, voit maksaa pelkästään opetuksesta ja ruokailusta.

 Vuoden 2024 hinnat

 • 1hh oma wc ja oma suihku 934 €
 • 1hh jaettu wc ja jaettu suihku (2 hlö solu)  864 €
 • 2hh oma wc ja oma suihku  834 €
 • 1hh oma wc ja jaettu suihku  804 €
 • 2hh oma wc ja jaettu suihku 764 €
 • Osallistumismaksu ilman majoitusta (opetus, ruokailut) on 594 € / hlö

Mikäli kaipaat tasokkaampaa majoitusta, voit majoittua kampuksen Sointula-hotellissa. Tällöin maksat kurssihinnan ilman majoitusta ja Sointulan majoituksen. Tiedustele majoitusta suoraan Oriveden kampukselta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislinkki aukeaa 1.4.2024. Ilmoittautuminen päättyy 31.5.2024. Ilmoittautumislinkki ilmaantuu tähän.

Maksaminen

Osallistumismaksu laskutetaan ennen leiriä. Sen jälkeen varaus on sitova. Oriveden kampus hoitaa laskutuksen.

Peruutusehdot

Mikäli osallistuminen perutaan ennen 10.6.2024, ei osallistujalta peritä kurssimaksua. Mikäli peruutus tehdään välillä 11.6. - 5.7. 2024 laskutetaan osallistumismaksusta 50%. 6.7.2024 tai myöhemmin tehdyn peruutuksen jälkeen laskutetaan osallistumismaksusta 100%. Mikäli peruutukseen on ylivoimainen este, kuten sairastuminen, tulee osallistujan toimittaa Kampukselle lääkärintodistus. Tällöin Kampus veloittaa  20 € toimisto- ja järjestelykuluja.

Lisätietoja

Sivustolta löytyy lisätietoja opettajista, kurssipaikasta, kurssiohjelmasta ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Yhteystiedot

Mikäli haluat tietää lisää kurssista, ota yhteyttä kurssin yhteyshenkilöön (Armi Temmes).

Oriveden Kampus vastaa kaikkiin majoitusta ja ruokailua koskeviin kysymyksiin: 

e-mail: info@orivedenkampus.fi

Puh. 045 263 7673 tai 045 258 0848

www.orivedenkampus.fi

 

 

 

Jäsenyysetu kesäkurssin valintaprosessissa

Jos oppiaineeseen on enemmän hakijoita kuin oppilaspaikkoja, ovat Helsingin vanhan musiikin seuran jäsenet etusijalla. Jos ilmoittautuneita seuran jäseniä on enemmän kuin oppilaspaikkoja, hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäljelle jääneille paikoille otetaan ei-jäseniä ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäsenyys tarkistetaan kesäkurssin hakuajan umpeuduttua, ja jäseneksi katsotaan  jäsenmaksunsa todistettavasti maksanut henkilö.

Jos et vielä ole Helsingin vanhan musiikin seuran jäsen, mutta haluaisit liittyä joukkoomme, löydät ohjeet täältä.