Kurssiohjelma
Aloitus
Kurssi aloitetaan aamupäivällä pidettävällä tiedotustilaisuudella. Lounaan jälkeen sovitaan opettajien kanssa yksityistunneista ja muista opetusjärjestelyistä. Opetus alkaa iltapäivällä.
Paikalle kannattaa mahdollisuuksien mukaan saapua hyvissä ajoin, jotta ehtii rauhassa majoittua. Pitkämatkalaiset voivat saapua jo edellisenä iltana, mutta tästä on sovittava opiston kanssa etukäteen.
Kuva Arto Wikla
Opetus
Jokainen kurssilainen saa yksityistunteja omassa oppiaineessaan. Yksityisopetuksen määrä on oppiainekohtainen, koska oppitunnit jakautuvat oppiaineissa eri tavalla yksityistunteihin ja ryhmäopetukseen. Opettajat päättävät oppituntien jakautumisesta.
Kaikki halukkaat saavat myös opetusta päivittäin kokoontuvissa kamariyhtyeissä. Yhtyeet muodostetaan etukäteen. On tärkeää, että kerrot mahdollisimman tarkoin itsestäsi, soittimistasi, niiden viritystasoista ja yhtyetoiveistasi ilmoittumislomakkeella. Ne luetaan huolellisesti yhtyeitä suunniteltaessa ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Osallistujat saavat yhtyenuotit hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.
Lisäksi on tarjolla avoimet kokoonpanot: keskiaikayhtye (440 Hz), renessanssiorkesteri (440 Hz), barokkiorkesteri (415 Hz) ja kuoro. Näiden kokoonpanojen ohjelmisto määräytyy paikan päällä osallistujien mukaan, joten etukäteisvalmistautumista ei tarvita.
Päiväohjelma
Kurssilaiset rakentavat itse oman lukujärjestyksensä oppituntien ja yhteissoittoharjoitusten mukaan. Ohjelma alkaa aamupalan jälkeen yhdeksältä ja jatkuu puolen päivän ruokatuntiin asti. Opetus jatkuu jälleen yhdestä puoli neljään ja kahvin jälkeen neljästä puoli kuuteen. Oppitunnit jatkuvat usein myös päivällisen jälkeen, ja erilaiset yhtyeet harjoittelevat innostuksen mukaan myöhäänkin illalla. Kosketinsoittajien kannattaa varautua myöhäisiinkin harjoitusaikoihin soitinten rajallisen määrän vuoksi.
Konsertit ja esiintymiset
Tärkeä osa kurssin tunnelmaa ovat erilaiset ateria- ja kahvikonsertit. Varsinkin viikon loppupuolella ruokailua siivittävät vanhan musiikin sulosävelet. Iltaisin on ohjelmassa vapaata oleskelua sekä illanviettoja, joissa esitetään soittoa, laulua, tanssia yms. innostuksen mukaan.
Leiriviikko huipentuu loppukonserttiin, joka järjestetään viimeisenä iltana. Konsertti on yleisölle avoin tapahtuma, jonne on mahdollista kutsua ystäviä ja sukulaisia kuuntelemaan kurssin antia.
Vapaa-ajan vietto
Jos kurssilaiselle jää ylimääräistä vapaa-aikaa soittamisen lomassa, kurssikeskuksen ympäristössä on hyvät mahdollisuudet harrastaa erimuotoista happihyppelyä. Paikan päällä ei ole uintimahdollisuutta, mutta kaupungin alueella on useita uimarantoja. Kurssilla järjestetään myös vapaamuotoisia illanviettoja. Keskellä viikko on "makkara" -ilta. Loppukonsertin jälkeen juhlitaan myös. Kurssin ilmapiiri on välitön ja avoin.