Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Helsingin vanhan musiikin seura

Helsingin vanhan musiikin seura (Collegium Musicae Antiqvae Helsingiense, CMAH) perustettiin vuonna 1977 "yhdistämään keskiaikaisesta, renessanssin tai barokin musiikista kiinnostuneita ihmisia, lisäämään kiinnostusta vanhaan musiikkiin ja jakamaan tietoa vanhasta musiikista". Vuosien aikana toimintamme on saanut seuraavia muotoja:

 

Koulutus

Keskeisin toimintamuotomme on vuosittain heinäkuussa järjestettävä kesäkurssi. Kesäkurssi on tarkoitettu kaikille vanhan musiikin muusikoille ikään ja taitoihin katsomatta. Vuosien varrella on ollut myös lyhytkursseja ja työpajoja.

Yhtyetoiminta

Pysyvä renessanssiyhtyeemme on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Yyhtye on toiminut viime aikoina kahdessa kokoonpanossa: Alta-yhtye Inferno ja bassa-yhtye Cappella Tibia. Vuodesta 2020 alkaen toimintaamme on kuulunut kaikille avoin barokkiorkesteri Amore Barocco. Pyrimme myös tukemaan omia yhtyeitä perustavia jäseniämme esimerkiksi järjestämällä esiintymismahdollisuuksia.

Nuotisto

Ylläpidämme omaa nuotistoa. CMAH:n jäsenet saavat maksutta lainata nuotiston nuotteja ja muuta kirjallisuutta. Pyrimme kartuttamaan nuotistoamme seuran varojen salliessa jäsenistön toiveiden mukaisesti.

Esiintymiset

Esiinnymme mielellämme kaikenlaisissa tilaisuuksissa. Tarjoamme keskiaikaista, renessanssin ja barokin elävää musiikkia laidasta laitaan.  Välitämme myös esiintymispyyntöjä jäsenistöllemme.

Tapahtumia

CMAH:lla on vuosittain vuosikokous ja joitakin epävirallisempia tapaamisia ja juhlia.

Tiedottaminen

(Sähkö)postitamme jäsenistölle tarpeen tullen tiedotteita konserteista, kursseista ja muista tärkeistä tapahtumista. Meillä toimii myös Facebook-ryhmä CMAH – Helsingin vanhan musiikin seura.

Yhteistyö

Pidämme yhteyttä muihin vanhan musiikin järjestöihin ja koulutuslaitoksiin Suomessa ja maailmalla. Olemme SVAMULIn jäsen.

CMAH:n organisaatiota vetää vuodesta 1977 puheenjohtajana toiminut Markku Åberg vuosittain valittavien hallituksen jäsenten avustuksella.